• slide-1

  • slide-1

  • Üdvözöljük!

    A Csernozjom Kft. honlapján természetvédelemmel és talajvédelemmel kapcsolatos információkat talál.

e-Papír

2018-tól intézményi reformálási törekvések során a cégek részére kötelezővé tették az elektronikus ügyintézést, jogi személyek esetében. Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (továbbiakban Eüsztv.) értelmében a természetes személyek (magánszemélyek) választhatnak a papír alapú ügyintézés, valamint az elektronikus ügyintézés között, azonban a jogi személyek és a jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezetek számára kötelező 2018. január 1-től elektronikusan indítani azon eljárásait, amelyek esetében az adott hatóság az Eüsztv. alapján elektronikus ügyintézés biztosítására kötelezett szerv.

Az ügyfélkapuval rendelkező ügyfelek és a szolgáltatáshoz csatlakozott intézmények elektronikus úton történő összekötése az e-Papír alkalmazás segítségével valósul meg, amely egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás. A https://epapir.gov.hu/ oldalon keresztül lehet kérelmeket beadni, vízjogi, környezetvédelmi, földhivatali engedélyezési eljárást indítani, adóügyeket vagy önkormányzati ügyeket intézni, illetve adatigénylést, adategyeztetést indítványozni.

Amennyiben cégként kíván az ügyfél kérelmet benyújtani, úgy az oldalra az ügyfélkapu azonosítóval tud bejelentkezni, amelyhez egyúttal a cégkapu is hozzá van rendelve. A megjelenő felületen a cégkapun keresztüli beküldést kell kiválasztani, majd a választólistából megadni a témacsoportot, az ügytípust és a címzettet (pl. talajvédelmi tervek esetében az illetékes járási hivatal). Ezt követően a kérelem szövege szabadon megfogalmazható. A mellékletek csatolása a megadott formátumokban lehetséges. Amennyiben a terjedelmi okok a melléklet csatolását nem teszik lehetővé, a kérelem szövegében hivatkozni kell arra, hogy a dokumentumot tartós adathordozón a kérelem beadását követő 3 munkanapon belül személyesen vagy postai úton benyújtja. Amennyiben ez elmaradna, tehát nem jelezné az ügyfél, hogy a mellékleteket tartós adathordozón nyújtja be, úgy a hatóság elutasíthatja a kérelmet vagy hiánypótlást írhat ki. 

Javasoljuk az ügyfeleknek, hogy ne meghatalmazással nyújtsák be a dokumentumokat, hanem mint kérelmező ügyfél, mert a hatóságok rendkívül bürokratikusan vizsgálják a benyújtandó dokumentumot, meghatalmazásokat (pl.: Dr. Vona Márton László nem egyenlő a Dr. Vona Mártonnal, de a Vona Márton Lászlóval sem). Amennyiben az ügyfél nyújtja be a dokumentumot, a folyamat egyszerűbb, gördülékenyebb, így inkább ezt a megoldást javasoljuk.

A cégcsoport további tagjai:

GEO-SIVO Kft.

GEO-SIVO Kft.

Környezetvédelmi tanácsadás, engedélyeztetés, műszeres mérés,  környezetvédelmi megbízotti feladatok ellátása, előzetes vizsgálatok, felülvizsgálatok elvégzése, jogi tanácsadás

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.