• slide-1

  • slide-1

  • Üdvözöljük!

    A Csernozjom Kft. honlapján természetvédelemmel és talajvédelemmel kapcsolatos információkat talál.

Kijuttatási térkép

A kijuttatási térképek mutatják meg, hogy az aktuális pozíciónál milyen mennyiségű kezelésre, (műtrágya, növényvédőszer stb.) kijutatására van szükség. A kijuttatási térképek olvashatóak a munkagép fülkéjében elhelyezett GPS-szel és komputerrel.

A kijuttatási térképek alkalmasak a lokációnak megfelelő, optimális mennyiségű műtrágya, növényvédőszer kijuttatására, ezáltal csökkenthetjük a kiadásokat és maximalizálhatjuk a termelést. 

A talaj és növénykultúra különbözőségét illetve a konkrét szaktanácsadást ábrázolhatjuk a kijuttatási térképpel. A kijuttatási térképeknek nagy vonalakban kell ábrázolniuk az eltéréseket és a kijuttatandó anyagok mennyiségét. A térkép nem lehet túlzottan aprólékos. A munkagépek kapacitásának megfelelően kell méretezni a különböző kezelések zónáit.  Túl kicsi zónát nem lehet gépek segítségével kezelni.

Helyspecifikus tápanyag-utánpótlás technológiái - (VRT Variable Rate Technologies)

A hely specifikus tápanyag-utánpótlás olyan gépekkel valósítható meg amelyeknél a kijuttatás számítógép által vezérelt, és a kijuttatott dózis mennyisége változtatható a munka során az aktuális pozíciónak megfelelően. Így a szaporítóanyagot, a műtrágyát, a növényvédőszert stb. a táblán belüli helyi igényeknek megfelelően juttatjuk ki. A technológiát, mely a VRT-t megvalósítja, változó (változtatható) kijuttatási technikának nevezzük.

A VRT rendszerek alapegységei

Forrás: Texas agricultural extension service

A cégcsoport további tagjai:

GEO-SIVO Kft.

GEO-SIVO Kft.

Környezetvédelmi tanácsadás, engedélyeztetés, műszeres mérés,  környezetvédelmi megbízotti feladatok ellátása, előzetes vizsgálatok, felülvizsgálatok elvégzése, jogi tanácsadás

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.