• slide-1

  • slide-1

  • Üdvözöljük!

    A Csernozjom Kft. honlapján természetvédelemmel és talajvédelemmel kapcsolatos információkat talál.

Melléktermék kijuttatás

Mezőgazdasági, illetve nem mezőgazdasági melléktermékek mg-i területre történő kijuttatása

Talajvédelmi hatósági eljáráshoz kötött tevékenység, így talajvédelmi terv készítendő a nem mezőgazdasági eredetű, nem veszélyes hulladékok (pl.: élelmiszeripari melléktermékek, borászati melléktermékek, cefre, melasz, illetve fahamu, biogáz üzemek zagya stb.) termőföldön történő felhasználásához is. A terv célja alátámasztani azt, hogy a kijuttatni kívánt anyag nem okoz negatív változást a termőföld minőségében, illetve felszíni és felszín alatti vizekre, valamint az emberek egészségére, a növényekre és az állatokra gyakorolt káros hatása is kizárható.

E tevékenységek engedélyhez kötöttek, melyet a szakértő által elkészített talajvédelmi terv alapján az illetékes megyei kormányhivatal, Növény- és Talajvédelmi Osztálya ad ki. Csak olyan anyag kijuttatása engedélyezhető, melynek származási helye, képződési módja, mennyisége, kezelője, illetve birtokosa ismert. Szükséges a kijutatni kívánt hulladék akkreditált laboratórium által meghatározott beltartalmi értékeinek ismerete, mely alapján a talajvédelmi tervben bemutatásra kerülnek a hulladékban fellelhető, potenciálisan a környezetre káros hatással lévő anyagok, így a hulladék felhasználási lehetőségeire és annak kijuttatható mennyiségére vonatkozó javaslatok is. Ugyanezek az előírások és elvek vonatkoznak a mezőgazdasági eredetű nem veszélyes hulladékok termőföldön történő elhelyezésére is, viszont ebben az esetben egyszerűsített talajvédelmi terv elkészítése is elegendő.

 

Melléktermék kijuttatásra vonatkozó talajvédelmi tervvel kapcsolatos ajánlatunkhoz keressen minket elérhetőségeinken.

A cégcsoport további tagjai:

GEO-SIVO Kft.

GEO-SIVO Kft.

Környezetvédelmi tanácsadás, engedélyeztetés, műszeres mérés,  környezetvédelmi megbízotti feladatok ellátása, előzetes vizsgálatok, felülvizsgálatok elvégzése, jogi tanácsadás

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.