• slide-1

  • slide-1

  • Üdvözöljük!

    A Csernozjom Kft. honlapján természetvédelemmel és talajvédelemmel kapcsolatos információkat talál.

Precíziós növénytermesztés

Precíziós mezőgazdaság célja

Napjaink mezőgazdasági termelésében a gazdálkodók minden egyes mezőgazdasági területet egy önálló egységként művelnek meg. Annak ellenére, hogy felismerik a táblákon belüli különbözőségeket, a mezőgazdasági tevékenységeket egységesen az egész táblára vonatkozóan vitelezik ki.

A precíziós mezőgazdaság alapötlete azon a felismerésen alapszik, hogy a termőhelyi feltételek különbözőek lehetnek, még viszonylag kis területen belül is. A talaj illetve növénykultúra heterogenitásának feltérképezésével és vizsgálatával lehetőség nyílik a talaj és növény állapotának megfelelő hely-specifikus gazdálkodási stratégia kidolgozására.

A precíziós mezőgazdaság célja hogy a helyi adottságoknak megfelelő beavatkozást kell megtenni a megfelelő módón a megfelelő helyen és a megfelelő időben.

 A hatékonyabb termelés érdekében a termelési inputok (vetőmag, tápanyagok, vegyszerek, stb.) használata csupán szükség esetén indokolt, és csak azon a területen ahol használatuk valóban szükséges. A precíziós gazdálkodás javíthatja a növénytermesztés gazdasági és környezeti fenntarthatóságát.

A cégcsoport további tagjai:

GEO-SIVO Kft.

GEO-SIVO Kft.

Környezetvédelmi tanácsadás, engedélyeztetés, műszeres mérés,  környezetvédelmi megbízotti feladatok ellátása, előzetes vizsgálatok, felülvizsgálatok elvégzése, jogi tanácsadás

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.