• slide-1

  • slide-1

  • Üdvözöljük!

    A Csernozjom Kft. honlapján természetvédelemmel és talajvédelemmel kapcsolatos információkat talál.

SMARTFARM 2019

A Bábolnai Gazdanapok keretén belül idén, 2019-ben is megrendezésre került a SMARTFARM konferencia és precíziós szántóföldi bemutató, amelyen a Csernozjom Kft. a Magyar Mezőgazdaság Kft., mint szervező szakmai partnereként vett részt.

A SMARTFARM rendezvény célja, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassa az helyspecifikus, tényalapú, okszerű növénytermesztés gyakorlatát. 

háromnapos rendezvény keretében a szakmai előadások és a látványos szántóföldi bemutatók felölelik az okszerű-smart precíziós növénytermesztés, azon belül pedig a növényvédelem, valamint a talajmanagement és nedvesség-gazdálkodás kihívásaira kidolgozott innovatív megoldásokat, melyek hozzájárulnak az agrártermelés hatékonyságának növeléséhez és hosszú távú fenntarthatóságához.

 

 

 

 

 

 

 

 

A konferenciáról

 

Bábolnai Gazdanapokon szeptember 5-én, 6.-án és 7-én, három napon keresztül több mint 50 résztvevő partnerünk tette látványos szántóföldi bemutatóikkal, és szakmai előadásaikkal emlékezetessé a SMARTFARM rendezvényt!

 

A legmodernebb „high tech” precíziós gazdálkodási technológiák felvonultatása mellett szintén célja a rendezvénynek, hogy a jól bevált, helyhez kötődő növénytermesztési gyakorlatokat, döntéstámogatási mechanizmusokat is bemutassa a talajmanagement és a növényvédelem, és nedvességgazdálkodás különböző témaköreiben, melyek alacsonyabb költség- és beruházás igényűek ezáltal a kisebb gazdaságok számára is könnyebben elérhetőek.

 

SMARTFARM konferenciával célunk utat mutatni a konvencionális gazdálkodásból a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel a SMART mezőgazdaságba lépni (Fact based, evidence based agriculture), TÉNY alapú gazdálkodást, - döntéshozatalt megvalósítani.

 

 

 

ÚJDONSÁG!

Az idei évben a látványos szántóföldi bemutatókon, izgalmas előadásokon és kerekasztal beszélgetések felül kiállítóink hazánkban egyedülálló módon a legújabb SMART talajművelő eszközeiket egy több, mint 30 m-es talajszelvényben mutattuk be, egymással összehasonlítható módon, hogy működésük „ne csak felülről, hanem szemmagasságból is” megtekinthetővé váljon. A talajszelvényben, telepített nedvességszenzorok segítségével in-situ módon bemutatásra kerül a talaj nedvességprofilja is!

A látogatók körében nagy sikert aratott a talajszelvény, hiszen valóban tanulságos módon került bemutatásra az egyes talajművelő gépek művelési mélysége és munkája. A talajszelvényről bővebben a következő linkre kattintva olvashat:

A talajszelvény segít jó döntést hozni

 

 

 

A rendezvénnyel szeretnénk megoldási alternatívákat mutatni

  • a szélsőséges vízháztartási viszonyok kihívásaira,
  • az EU-s növényvédelmi szabályozás szigorításaira,
  • a talaj, mint legfontosabb növénytermesztési tér termőképességének megőrzésére
  • valamint a növényállományok kondicionálásának lehetőségeire, melyek hozzájárulnak az agrártermelés biztonságának, és hatékonyságának növeléséhez és hosszú távú fenntarthatóságához.

„Az így szoktuk” logikát fel kell, hogy váltsa a tényeken alapuló döntéshozatal, azaz a XXI. századi mezőgazdaságban nem csak digitális adatokat kell előállítani, azokat értékelni kell a termőhelyi sajátosságok, gazdálkodási specifikumok, környezeti és egyéb adottságok figyelembevételével! Ebben szeretnénk segítséget nyújtani a részvevőknek. „Hozzunk együtt OKOS döntéseket!”

 

 

 

További információ:

www.smartfarmkonferencia.hu

http://www.babolnaigazdanapok.hu/

 

Szervező: 
Magyar Mezőgazdaság Kft.

Kapcsolat: 

Horváth Roland marketingvezető; Tel: +36 30 23 55 096, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Laczó Angéla rendezvényszervező; Tel: +36 30 567 5747 email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szakmai partner:

Csernozjom Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Tervező és Kivitelező Kft.

Kapcsolat: 

Vona Márton ügyvezető: Tel: +36 30 566 38 68, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,

Vona Viktória ügyvezető: Tel: +36 20 429 76 25, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

   

 

A cégcsoport további tagjai:

GEO-SIVO Kft.

GEO-SIVO Kft.

Környezetvédelmi tanácsadás, engedélyeztetés, műszeres mérés,  környezetvédelmi megbízotti feladatok ellátása, előzetes vizsgálatok, felülvizsgálatok elvégzése, jogi tanácsadás

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.