• slide-1

  • slide-1

  • Üdvözöljük!

    A Csernozjom Kft. honlapján természetvédelemmel és talajvédelemmel kapcsolatos információkat talál.

Élővilágvédelem

A természetvédelem fogalomkör alatt a hazai szabályozási környezetben elsődlegesen a Natura hatásbecslésekre gondolunk. A hazai védett természeti területek azonban nem korlátozódnak csupán a Natura 2000 hálózatra, számos országos és helyi védettséget élvező területünk van, illetve a védett növény és állatfajok előfordulása sem korlátozódik csupán a természetvédelmi oltalom alatt álló területekre. Környezetvédelmi engedélyezési eljárások keretében, amennyiben a tervezett beruházás védett állatfajt, vagy növényfajt, illetve nem Natura 2000 hálózatba tartozó védett területet érint élővilágvédelmi szakvéleményt, értékelést kell készíteni. Az élővilágvédelmi- ökológiai szakvélemény keretében bemutatásra kerül az érintett beruházás hatása az élővilágra (növény és állatvilág egyaránt), többek között az EU-s Irányelveknek (pl. Víz Keretirányelv) való megfelelés is.

Nem védett területeken történő beruházás esetén a környezetvédelmi engedélyezési dokumentációk, tervek kötelező eleme, fejezete, az élővilágvédelmi fejezet. Ilyen komplex engedélyek, az engedélyeztetési eljárások és engedélyek, 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet hatálya alá tartoznak.

A Csernozjom Kft. vállalja önálló élővilágvédelmi szakvélemények, illetve élővilágvédelmi tervfejezetek elkészítését egyaránt. Ha kérdése van, vagy ajánlatot szeretne kérni, keressen elérhetőségeinken.

A cégcsoport további tagjai:

GEO-SIVO Kft.

GEO-SIVO Kft.

Környezetvédelmi tanácsadás, engedélyeztetés, műszeres mérés,  környezetvédelmi megbízotti feladatok ellátása, előzetes vizsgálatok, felülvizsgálatok elvégzése, jogi tanácsadás

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.